SAHABAT SETIA

Jumaat, 3 Disember 2010

POGRAM CUTI SEKOLAH!!!

SALAM ALAIK....
alhamdulillah dengan ni`mat Islam, Iman dan Kesihatan yang ada pada ana nieh anugerah daripada sang Pencipta.... akan ana gunakan sepenuhnya....

tadi, ana ke Masjid Al-`Ala... utk solat jumaat...
lebieh kurang 12.30 ana sampai... agak awallah.... masuk waktu pukul 1.10p.m. ari nieh....

sesampainya ana dihadapan pintu pagar masjid....
"alhamdulillah, Allah sedang memelihara imanku" bisik hati kecilku inieh...

ana pun apa lagieh... park je la kenderaan ana tuh.... hahahaha.... nek basikal ja...
selalunya datang dgan ayah... tpi ayah ada hal di Pattani, Thailand so, nampaknya ana kena p sendiri la...

"Assalamuaalaikum!" sapa ana kepada satu kumpulan di wakaf tajaan Tun Mahathir bersama istrinya...

"Waalaikummussalam,..." jawab salah seorang daripadanya...
ana pun buat2 peramah la dengan diorang....
korek punya korek, ruapa-rupanya diorang datang ada hajat...
iaitu menyebarkan risalah dan poster tentang pogram cuti sek nieh...

ana pun apa lagi, DEMI AGAMA ISLAM!!!
ana sanggup membantu kata ana kepada mereka... maka kami pun bergeraklah....
ana juzz amik poster tampal kat board jerw.... hehehe.... mudahkan???



itulah, dakwah inie bukan susah pun...
inielah poster yang ana tampal tuh(versi kecil)



inie pulak pegawai masjid suruh ana lekatkan... hehehe...



banyak jugak pogram masa cuti nieh ea...
tapi sayang sekali, kerana ana x dapat ikut serta kerana ana dah stat 1 minggu tusyen d Sek. TM...
untuk SPM next year..... ana terpaksa batalkan pogram yang ana rancang nak ikut sebelum nieh....
hehhe.... tapi x pa, orang kata,
keputusan ibu bapa itu lebieh baik dan ada barakahnya di situ..... 
InsyaAllah, next yer lepas SPM ana nak hadirkan diri inieh ke mana saja pogram(ISLAMIC) yang orang buat.... maka sesiapa yang ada pogram tuh nanti, g tau la ana ea....
mudah-mudahan Allah bersama kita smua....


maka jum la sama-sama kita sebarkan berita ini kepada kawan-kawan kita semua ea...
jum pakat-pakat p 
isikan rohani anda!!!!

 DEMI MEMBANTU AGAMA ISLAM!!!

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TINGGALKAN JEJAK LANGKAH ANDA DISINIE... SEMOGA SAYA BOLEH MEMBALAS KUNJUNGAN!!!

TOLONG ISI FORM INI SEBAGAI TANDA ANDA MELAWAT BLOG INI

Name:
Email Address:
Blog Address
Pendapat anda tentang Blog ini dan saranan/taujihad/nasihat anda kepada admin rasmi blog ini...
Harapan anda terhadap Blog ini

Click here to create your own form.

PELAWAT BLOGGER

,


I made this widget at MyFlashFetish.com.